Incendii şi alte situaţii de urgenţă

Vineri, 25 Martie 2022Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Incendii si alte situatii de urgenta | imaginea 1 În interval de 24 de ore, pompierii mureșeni au fost solicitați la 86 de intervenții, după cum urmează – 27 de incendii, două accidente rutiere, două alte situații de urgență și 55 de intervenții SMURD.

Marţi, 22 martie a.c., în jurul orei 08:30, un incendiu s-a produs la o casă de locuit din localitatea Stejărenii, comuna Daneș.

Au intervenit pentru lichidarea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Daneș. În urma incendiului a ars funinginea din horn și a fost afectată partea superioară a acestuia. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: coș de fum necurățat.

Marţi, 22 martie a.c., în jurul orei 12:05, un incendiu s-a produs la un grajd în localitatea Căciulata, strada Principală.

Au intervenit pentru lichidarea incendiului pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Râciu, împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Râciu. În urma incendiului a ars o hală pe o suprafață de aproximativ 250 mp, trei utilaje agricole și baloți de furaje. Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor au fost: foc deschis în spații deschise.

Tot marţi, 22 martie a.c., în jurul orei 14:20, un alt incendiu s-a produs la baloți de fân în localitatea Hagău, strada Principală. Au intervenit pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Râciu. În urma incendiului au ars aproximativ 10 baloți de furaje. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: foc deschis în spații deschise.

În doar 24 de ore au avut loc 24 incendii de vegetație uscată, produse în localitățile Târgu Mureș, Corunca, Bistra Mureșului, Reghin, Criș, Saschiz, Sovata, Ideciu de Jos, Hetiur, Zagăr, Deda, Vălenii de Mureș, Sighișoara, Luduș, Pietriș, Ungheni-Iernut, Ghinești- Abrud, Cerghid.

Au intervenit pentru stingerea incendiilor, pompierii militari din cadrul ISU Mureș după cum urmează: Detașamentele Târgu Mureș, Reghin, Sighișoara, Punctele de Lucru Deda, Râciu, Luduș, Garda de Intervenție Miercurea Nirajului, împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Daneș, SVSU Râciu, SVSU Saschiz, SVSU Deda, SVSU Aluniș și SVSU Rușii Munți.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor au fost: foc deschis în spații deschise. De asemenea, în ultimele 24 ore, au fost executate 13 misiuni de recunoaștere la secțiile ATI.

Incendii si alte situatii de urgenta | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.