Apus de soare și nori de fum

Marți, 19 Aprilie 2022Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Apus de soare si nori de fum | imaginea 1 Miercuri după-amiază, 13 aprilie a.c., pompierii Detașamentului Orăștie și cei ai Gărzii de Intervenție Geoagiu au fost solicitați să intervină la un incendiu de vegetație uscată din apropierea localității Aurel Vlaicu.

Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat faptul că existau mai multe focare, care au cuprins aproximativ 3 hectare de vegetație uscată, trestie și papură din cadrul unei ferme piscicole. Fumul dens care era vizibil de la mare distanță a făcut să se autosesizeze și Garda de Mediu, care a trimis la locul incendiului trei reprezentanți.

Intervenția a fost deosebit de dificilă din cauza vântului care a favorizat extinderea cu repeziciune a focului. Cauza probabilă a incendiului a fost, și de această dată, focul deschis în spații deschise. Din păcate, astfel de arderi necontrolate au efecte devastatoare pentru faună, floră și atmosferă, într-un cuvânt pentru mediul înconjurător.

Apus de soare si nori de fum | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.