Respect, Sălcudean Adrian și Petrașcu Andrei!

Marți, 12 Aprilie 2022Alba
Sursa Foto: Facebook ISU Alba

Respect  Salcudean Adrian si Petrascu Andrei | imaginea 1 După patru zile pe drum, fără să închidă un ochi, o ucraineană, în vârstă de 65 de ani, a ajuns în tabăra de la Sighet. Trăia de câteva săptămâni drama războiului, iar sosirea în România i-a redat speranța și a facut-o să se simtă în siguranță.

Pompierii i-au oferit mâncare și un pat unde să se poată odihni. Nopțile nedormite și efortul depus pentru a ajunge la vamă și-au spus cuvântul…biata femeie s-a prăbușit chiar sub ochii fiului ei. Deși nu știa altă limbă în afară de ucraineană, ajutorul nu s-a lăsat așteptat.

În apropiere erau Andrei și Adrian, ambii pompieri paramedici. Au văzut ce s-a întâmplat și au sărit imediat în ajutorul lor. Femeia se învinețise…intrase în stop cardio-respirator. Au solicitat în sprijin un echipaj al serviciului de ambulanță și au început imediat masajul cardiac. După aproape 15 minute, semnele vitale i-au revenit!

După ce a văzut că trăiește, fiul femeii a venit să le mulțumească celor doi pompieri. Le-a strâns mâna cu recunoștință și i-a îmbrățișat cu lacrimi în ochi. Sălcudean Adrian și Petrașcu Andrei sunt salvatori din Alba, iar acum își sprijină colegii maramureșeni în tabăra de la Sighet.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.