Incendii, accident rutier şi salvare de animal

Sâmbătă, 07 Mai 2022Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Incendii  accident rutier si salvare de animal | imaginea 1 În perioada 29 aprilie – 1 mai a.c., la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au fost înregistrate 49 de solicitări în situaţii de urgenţă, majoritatea dintre acestea fiind destinate acordării asistenţei medicale de urgenţă.

Pompierii mehedinţeni au intervenit pentru stingerea a două incendii, salvarea victimelor şi asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la un accident rutier, deblocarea ușilor a două locuințe, transportarea a două persoane supraponderale cu probleme medicale, dar și pentru salvarea unui animal dintr-o fântână.

Totodată, paramedicii SMURD au acordat asistenţă medicală unui număr de 41 de persoane, 26 dintre acestea fiind transportate la spital.

Pompierii militari au acţionat și pentru deblocarea ușilor a două locuințe, situate în municipiile Drobeta Turnu Severin și Orșova. Din nefericire, în interior, doi bărbați, cu vârste de 70 și 77 de ani, au fost găsiți decedați.

De asemenea, echipajele de pompieri au intervenit şi pentru stingerea a două incendii, manifestate la un depozit de furaje din localitatea Pătulele și o casă părăsită din localitatea Almăjel, comuna Vlădaia.

Incendiile au izbucnit vineri seara, 29 aprilie a.c., primul cuprinzând circa 15 tone de plante furajere, ca urmare a jocului copiilor cu focul, iar cel de-al doilea s-a manifestat generalizat la întreaga casă, construită din paiantă, cauza probabilă de aprindere fiind un scurtcircuit electric.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.