Incendii, accident rutier şi alte situații de urgență

Vineri, 17 Iunie 2022Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Incendii  accident rutier si alte situatii de urgenta | imaginea 1 Pompierii militari au fost la datorie la sfârşitul de săptămână prilejuit de sărbătoarea Rusaliilor, pentru intervenția imediată la solicitarea cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Astfel, în perioada 10 – 14 iunie a.c., pompierii mureșeni au fost solicitați la 220 de intervenții, după cum urmează – două incendii, un accident rutier, nouă alte situații de urgență și 207 de intervenții SMURD.

Vineri, 10 iunie, în jurul orei 18:30, incendiu produs la cinci autoturisme dezafectate dintr-un parc auto din orașul Miercurea Nirajului. Au intervenit de urgență pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Miercurea Nirajului, Detașamentul Târgu-Mureș și pompierii voluntari din cadrul SVSU Miercurea Nirajului.

Incendiul s-a manifestat la cinci autoturisme dintr-un parc auto în care se aflau alte 50 de autoturisme dezafectate. Pompierii au reușit localizarea și lichidarea incendiului înainte să se propage.

Duminică, 12 iunie, în jurul orei 01:30, incendiu produs la groapa de gunoi din municipiul Sighișoara.

La fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentelor Sighișoara și Târgu Mureș cu trei autospeciale de stingere, un excavator și două cisterne din partea operatorului economic. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 600mp, după aproximativ 15 ore de lupta cu focul, incendiul a fost lichidat.

Sâmbătă, 11 iunie, în jurul orei 12:20, accident rutier produs pe raza localității Nicolești. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. A fost vorba despre o autoutilitară care a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un cap de pod.

Șoferul acesteia a reușit să se auto-evacueze, după care a fost preluat de ambulanța SMURD, acesta fiind de cod galben. Pompierii militari au asigurart măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

Vineri, 10 iunie, proiectil găsit într-o curte din Miercurea Nirajului, strada Gării. A fost vorba despre un proiectil exploziv calibru 105mm. Au intervenit pentru cercetarea zonei, ridicarea, transportarea și depozitarea în siguranță a proiectilului echipa pirotehnică din cadrul ISU Mureș.

Duminică, 12 iunie, în jurul orei 21:45, două pivnițe inundate în municipiul Sighișoara situate pe străzile Mihai Viteazu și Viilor. Au intervenit pentru evacuarea apei pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara.

Luni, 13 iunie, în jurul orei 17:30, pivniță inundată în municipiul Sighișoara, strada Crișan. Au intervenit pentru evacuarea apei pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.