O altfel de misiune

Marți, 28 Iunie 2022Neamt
Sursa Foto: Facebook ISU Neamt

O altfel de misiune | imaginea 1 Pasiunea pentru creșterea albinelor a doi pompieri nemțeni a contribuit la reușita unei intervenții.

Sâmbătă dimineață, 25 iunie a.c., a fost anunțat prin apel la 112 un accident rutier în urma căruia un autocamion ce transporta 60 de stupi cu albine s-a răsturnat. Stupii s-au deteriorat, iar albinele au rămas în zona și erau agitate, prezentând pericol de agresiune. O persoană în vârstă de 68 de ani a fost transportată la spital în urma înțepăturilor de albine.

Doi pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț, plt. adj. Istrati Adrian și plt. adj. Popa Ciprian, împreună cu proprietarul albinelor și apicultori din zonă, au reușit să mute majoritatea stupilor în câmp, departe de circulația publică. De asemenea, pavilionul apicol a fost tăiat cu accesoriile pentru descarcerare și a fost dus în câmp, unde aparținătorul își va reorganiza familiile de albine.

La locul producerii evenimentului, au rămas 5 lăzi de stup goale pentru a colecta albina răzleață. La momentul actual, mai sunt albine în zonă, urmând a intra în cei 5 stupi până la lăsarea întunericului, după cum a comunicat un crescător de albine. Localizarea albinelor s-a făcut prin crearea unei perdele de apă (ceață fină).

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.