Persoană mușcată de un șarpe în Sălaj

Vineri, 10 Iunie 2022Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Persoana muscata de un sarpe in Salaj | imaginea 1 Pompierii sălăjeni au intervenit la sfârşit de săptămână la aproape 50 de evenimente. În intervalul 03-05 iunie a.c., misiunile acestora au vizat 49 de intervenții, care au cuprins cazuri S.M.U.R.D., evenimente rutiere, incendii și alte tipuri de intervenții pentru protecția populației.

Duminică, 5 iunie a.c., în jurul prânzului, la dispeceratul ISU-Ambulanță a fost primit un apel prin numărul de urgență 112, care anunța faptul că o persoană de sex masculin care se afla în propria-i gospodărie (în localitatea Ileanda) a fost mușcată de un șarpe.

La locul indicat s-a deplasat imediat un echipaj SMURD care a constatat cele anunțate și a intervenit de îndată pentru acordarea primului ajutor calificat. Deoarece omul a apucat să prindă șarpele și exista posibilitatea ca acesta să fie veninos, a fost solicitat elicopterul SMURD de la POA Jibou.

Aparatul de zbor a preluat pacientul de pe stadionul din localitate și l-a transportat pentru transfer la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Zalău, pentru acordarea unui tratament specific în astfel de cazuri.

Tot duminică după-masă, pompierii jibouani au fost solicitați să intervină la nou eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme la ieșirea către Zalău a localității Jibou. În urma evenimentului, au rezultat două persoane rănite, dintre care doar una a necesitat transportul la spital, pompierii au asigurat măsurile PSI și au sablat carosabilul.

Persoana muscata de un sarpe in Salaj | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.