Respect, Sergent major Cotuț Florin!

Duminică, 05 Iunie 2022Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

Respect  Sergent major Cotut Florin | imaginea 1 A fi salvator înseamnă să oferi oricând o mână de ajutor!

Acum câteva zile, pompierul clujean, Sergent major Cotuț Florin de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca, se afla cu motocicleta la semafor, când a observat că un bărbat își pierde echilibrul și cade pe trecerea de pietoni.

Fără să stea pe gânduri, Florin s-a dat jos de pe motocicletă și a sărit în sprijinul bărbatului. Acesta a suferit un traumatism cranian și sângera abundent, pierzându-și imediat conștiența. Pompierul și-a dat seama că victima e în pericol și s-a grăbit să-i dea primul ajutor.

I-a îndemnat pe trecători să sune la 112, în timp ce-l aducea în poziția de siguranță. Un șofer i-a adus o trusă medicală din mașină, iar personalul de la o shaormerie din apropiere i-a dat o pereche de mănuși din latex.

Absolvent al Școlii de Subofițeri de Pompieri „Pavel Zăgănescu” Boldești și instruit în acordarea primului ajutor medical, Florin a menținut capul bărbatului în ax și i-a compresat cu un pansament rana, până la sosirea ambulanței. Treptat, acesta a început să dea semne de revenire și a fost transportat la spital.

Reprezentanţii ISU Cluj adresează felicitări lui Florin și celor care s-au unit pentru a face bine!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.