Un jder a fost salvat din calea focului

Marți, 28 Iunie 2022Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Un jder a fost salvat din calea focului | imaginea 1 Mulți ar trece rapid cu vederea peste această informație, însă pompierii o consideră un semnal de alarmă! Vineri dimineață, 24 iunie a.c., au continuat căutările focarelor ascunse în vederea preîntâmpinării reaprinderii incendiului din localitatea Lunca Bradului, de pe Valea Ilvei, județul Mureș.

O echipă din cadrul Ocolului Silvic Lunca Bradului, care patrula pășunea alpină, a găsit un pui de jder deshidratat și slăbit de putere. Pompierii și personalul din cadrul Ocolului Silvic au preluat puiul de jder și i-au oferit apă și hrană.

De cum se va simți mai bine, puiul urmează să fie eliberat în mediul său natural, în imediata apropiere a locului unde a fost identificat, pentru a putea fi găsit cu ușurință de către mama lui. Incendiile de vegetație pot avea consecințe catastrofale la care nu se gândesc cei care folosesc focul pentru a curăța terenurile!

În acest caz, jderul a fost norocos, fiind văzut și salvat la timp din calea focului! Viața oricărei vietăți nu trebuie să stea sub semnul norocului. Poate data viitoare, când cineva are intenția să aprindă vegetația uscată, se va gândi și la toate vietățile a căror viață poate fi mistuită de incendiu în numai câteva secunde!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.