Arderea vegetaţiei a dus la rănirea a 7 persoane şi mistuirea a două gospodării

Sâmbătă, 23 Iulie 2022Valcea
Sursa Foto: Facebook ISU Valcea

Arderea vegetatiei a dus la ranirea a 7 persoane si mistuirea a doua gospodarii | imaginea 1 În interval de 48 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a trei incendii de vegetație uscată, unul dintre ele provocând pagube însemnate.

Acesta a avut loc în data de 17 iulie a.c., în jurul orei 14.47, când pompierii militari au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu produs la un lan de grâu în localitatea Diculești. La fața locului s-au deplasat două echipaje de stingere de la GI Măciuca, în sprijin fiind solicitați și membrii SVSU din localitățile Bălcești și Diculești.

Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că flăcările s-au propagat din lanul de grâu la două case de locuit și la anexele gospodărești aferente, motiv pentru care au fost solicitate în sprijinul alte două echipaje de stingere de la Garda de Intervenție Măciuca și Detașamentul Drăgățani.

Pe timpul intervenției, pe lângă distrugerile provocate de incendiu, șapte persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Șase persoane au fost evaluate de ambulanța saj cu atacuri de panică, acestea refuzând ulterior transportul la spital, iar o persoană a fost evaluata de SMURD și transportata la UPU Craiova cu arsuri de 70 % pe suprafata corpului ( Z. M. de 50 ani, proprietarul uneia dintre gospodării).

În timpul incendiului, în ciuda eforturilor depuse de pompieri și voluntari au ars: 2 case construite din cărămidă cu acoperiş de tablă de 70 şi, respectiv, 40 mp; 1 anexă gospodărească - adăpost de animale construit din lemn cu învelitoare din tablă de 20 mp. De asemenea, a ars vegetația pe circa 40 ha. și lanul de grâu și miriște, pe 5 ha.

Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma scânteilor rezultate de la o maşină agricolă care efectua secerişul.

Alte trei incendii gestionate de ISU Vâlcea s-au declanșat în localitățile: Nicolae Bălcescu, unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 0,5 ha; în localitatea Sineşti, sat Gănești, unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 5 ha; o misiune de stingere incendiu la deșeuri menajere în localitatea Golești.

În aceste ultime cazuri, cauza probabilă a producerii incendiilor a fost folosirea focului pentru arderea resturilor vegetale, fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.