Incendiu la o pădure de rășinoase de lângă localitatea Buciumi

Vineri, 15 Iulie 2022Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Incendiu la o padure de rasinoase de langa localitatea Buciumi | imaginea 1 Pompierii sălăjeni la datorie au intervenit la peste 50 de misiuni la sfârșit de săptămână.

În intervalul 08 - 10 iulie a.c., misiunile pompierilor sălăjeni au vizat un număr de 54 de intervenții, care au fost reprezentate de cazuri medicale S.M.U.R.D., incendii, accidente și alte tipuri de misiuni pentru protecția populației.

Sâmbătă seara, 9 iulie a.c., la dispeceratul ISU-Ambulanță a fost primit un apel prin numărul de urgență 112, care anunța faptul că s-a produs un incendiu la un fond forestier, aflat în apropierea localității Buciumi.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de stingere de la Punctul de Lucru Sânmihaiu Almașului care, în urma recunoașterii, a identificat un incendiu la o plantație de rășinoase. Din cauza abundenței materialului combustibil (material lemnos, litieră, vegetație uscată, doborâturi), intervenția a fost dificilă, iar flăcările s-au propagat cu repeziciune pe o suprafață de circa 5 ha.

La fața locului au fost mobilizate mai multe forțe, pompieri voluntari, personal silvic și civili. După mai multe ore de luptă cu flăcările, duminică, 10 iulie a.c., incendiul a fost lichidat. Cauza probabilă de incendiu a fost utilizarea necorespunzătoare a focului deschis în spații deschise utilizat pentru igienizarea vegetației uscate.

Pompierii atrag atenția cetățenilor că, potrivit Hotărârii Guvernului României nr. 5372007 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor, efectuarea unor lucrări de ardere a resturilor vegetale fără întrunirea condițiilor legale și, respectiv, fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.

Duminică seara, 10 iulie a.c., la dispeceratul ISU-Ambulanță a fost primit un apel prin numărul de urgență 112, care anunța faptul că s-a produs un eveniment rutier pe șoseaua de centură a orașului Jibou. Pompierii jibouani au descarcerat trei persoane surprinse într-unul dintre autoturisme. Din nefericire, două au fost găsite decedate, iar cea de-a treia persoană a fost transportată la UPU SMURD Zalău.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.