O echipă la intervenţie, dar şi acasă

Marți, 05 Iulie 2022Neamt
Sursa Foto: Facebook ISU Neamt

O echipa la interventie  dar si acasa | imaginea 1 Povestea lui Claudiu și a Lilianei Stoleriu a început acum 2 ani. El, paramedic și instructor formator la ISU Neamț, iar ea voluntar. De 2 ani sunt căsătoriți și formează de atunci o echipă.

Așa au intervenit și sâmbătă seara, 2 iulie a.c., la ei, în satul Vulpășești.

“Era până în 12 noaptea. Dar mai stăteam afară, că se răcorise și era liniște. Când am auzit scârțâitul de roți și bufnitura, ne-am dat seama că e accident.”

— Lili, tu ia trusa medicală și vino după mine în stradă! Poate sunt răniți!

Amândoi au ajuns imediat. Imaginea le era cunoscută de la alte intervenții la care au mai fost: autoturism, căruță, 2 victime…

— Sună la 112, avem doi bărbați, conștienți, dintre care unul politraumatizat și cu fractură deschisă la unul dintre picioare! - Aplic garoul?

— Nu, nu este cazul, nu are hemoragie masivă. Dar trebuie să îl scoatem de pe capotă. Aud parbrizul cum crapă sub el. - Ne trebuie o scândură să improvizăm o targă! O aduc eu imediat.

Când au sosit ajutoarele, cele două victime primeau îngrijiri. Liliana și Claudiu s-au asigurat că nu mai pot păți ceva să le agraveze starea de sănătate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.