Respect, Cristian Sârbu!

Marți, 05 Iulie 2022Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Respect  Cristian Sarbu | imaginea 1 Joi după-amiază, 30 iunie a.c., Cristian tocmai ce ieșise în curtea casei când, doar după câteva minute, a auzit mai multe voci, dintr-o curte vecină, care strigau după ajutor.

Imediat și-a dat seama că este vorba despre un incendiu. A ieșit din curte și a alergat spre locuința vecină cuprinsă de flăcări.

— Vă rog, ajutor! Ne arde casa! striga o tânără. - Ați sunat la 112?

— Am sunat eu! Ajung imediat! i-a răspuns o vecină. -Sunt persoane înăuntru?

— Nu, nu! Eu, cei doi copii ai mei și sora mea eram afară când a izbucnit incendiul. Vă rog din suflet să ne ajutați! Asta e casa părinților mei. E tot ce au, i-a răspuns tânăra plângând.

— Arde butelia! Arde butelia! a strigat un alt vecin.

— Trebuie stinsă imediat. Vreau o cârpă umedă o voi scoate eu afară! Trebuie eliminat orice pericol de explozie. Aveți încredere în mine. Știu ce vorbesc, sunt pompier!

Flăcările se extindeau, dar Cristian, sigur pe el, a știut exact ce mișcări trebuie să facă pentru a scoate butelia, în siguranță, din încăpere. În doar câteva secunde, la fața locului au ajuns și colegii lui.

După ce incendiul a fost stins în totalitate, Cristian s-a apropiat din nou de tânăra mamă.

— Vă rog din suflet să acceptați să stați la mine acasă, până veți avea posibilitatea să renovați locuința! Sunt tată și nu pot rămâne indiferent.
— Păi, aveți loc pentru noi toți? - Găsim și loc și ce mai aveți nevoie. Ușor, ușor o să vă ajutăm să vă reparați casa! Oameni suntem!

În acea zi, patru oameni au fost în pericol, dar datorită lui Cristi totul s-a terminat fără victime! Cristian Sârbu este pompier la Detașamentului Dorohoi, de 16 ani!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.