Respect, Mihai!

Vineri, 15 Iulie 2022Covasna
Sursa Foto: Facebook ISU Covasna

Respect  Mihai | imaginea 1 Din februarie, de când a terminat Școala de Pompieri Boldești, Mihai face naveta din localitatea Hoghiz (Brașov) la Detașamentul de Pompieri Sfântu Gheorghe. Este paramedic pe una dintre ambulanțele SMURD.

Duminică dimineață, 10 iulie a.c., în timp ce se deplasa către muncă, într-o curbă din localitatea Coșeni, Mihai a văzut mai mulți oameni pe drum și un microbuz oprit într-un stâlp. Fără să stea mult pe gânduri, a oprit mașina pe marginea drumului, a luat trusa de prim ajutor din portbagaj și a fugit spre ei.

“— Toată lumea este bine? Sunt pompier, vreau să vă ajut! - Eu sunt bine, dar te rog să te uiți la prietenul meu.
— Mă ocup de el primul! Trebuie să îi opresc prima dată hemoragia de la cap! A sunat cineva la 112? - Da, ne-au zis că ambulanțele sunt deja pe drum.”

Și-a deschis trusa medicală și a pus în aplicare tot ce a învățat. Pentru că accidentul s-a produs într-o curbă și nu era multă vizibilitate, Mihai a instalat repede triunghiurile de semnalizare. La locul evenimentului au ajuns în scurt timp și echipajele specializate, iar Mihai și-a dus misiunea până la capăt, oferind sprijin colegilor aflați în tura de serviciu.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.