S-au aflat la locul potrivit în momentul potrivit

Vineri, 15 Iulie 2022Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

S au aflat la locul potrivit in momentul potrivit | imaginea 1 De aproape 15 ani, nouă dintre pompierii ISU Bucureşti-Ilfov fac naveta, cu un microbuz, între București și Vălenii de Munte, unde locuiesc. Marţi, 12 iulie a.c., au ieșit din tură și au pornit, cu voie bună, spre casă. La Săftica, deodată s-a lăsat liniștea…

”- Mitică, uite ce se întâmplă pe partea cealaltă! - Văd! Repede, să coborâm!” Pe sensul celălalt de mers, spre București, pe prima bandă, tocmai avusese loc un accident între un TIR și două autoturisme. Suflete de salvatori, n-au stat o clipă pe gânduri și au sărit în ajutor! În urma accidentului, două victime zăceau pe asfalt.

Nu a fost nevoie de prea multe cuvinte, s-au înțeles din priviri, deoarece fiecare știa foarte clar ce avea de făcut. Unul dintre colegi a sunat la numărul de urgență 112 și a explicat situația. Doi pompieri au acordat primul ajutor unei victime, montând inclusiv un guler cervical pe care îl aveau în dotarea mașinii.

Alți doi colegi au acordat primul ajutor și au monitorizat cealaltă victimă. Ceilalți patru pompieri, în echipe de câte doi, au securizat zona și au deconectat bornele autoturismelor.

Când se petreceau toate acestea, dintr-un autoturism implicat în accident a început să iasă fum! Imediat, pompierii au luat stingătorul din microbuzul cu care se deplasau, au stins incendiul și astfel au evitat o tragedie! În scurt timp au ajuns la fața locului o ambulanță SABIF și colegii lor, pompierii de pe tură.

Însă, de data aceasta, a fost doar o formalitate, victimele erau deja stabilizate, pericolul de producere a unui incendiu eliminat și totul doar pentru ca nouă dintre colegi s-au aflat la locul potrivit în momentul potrivit.

Cum poți să afirmi că există noroc atunci când ai un accident nefericit? Există, dacă pe acolo se întâmplă să treacă salvatorii, cei care fac diferența dintre viață si moarte! Eroii din timpul serviciului care devin eroi și în afara lui…

Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov transmit tot respectul și toată aprecierea pentru colegii lor de la Detașamentul “Mihai Vodă”: Plt. adj.-șef Dumitru Marius Mihai - Șef Gardă Intervenție; Plt. adj. Avram Florin Fănuț - Șef Gardă Intervenție; Plt. adj. Dumitru Vasile Cătălin; Sg. maj. Tudor Andrei George; Sg. maj. Savu Ionuț Sebastian; Sg. maj. Roșu Cristian Georgian; Sg. maj. Andor Leonard şi de la Detașamentul “13 Septembrie”: Plt. Ștefan Antonio şi Plt. Dumitrescu Lucian

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.