Un rest de ţigară a provocat un incendiu la un adăpost de animale

Joi, 28 Iulie 2022Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Un rest de tigara a provocat un incendiu la un adapost de animale | imaginea 1 Un rest de țigară aruncat la întâmplare poate provoca un incendiu într-un timp foarte scurt, mai ales dacă ajunge pe materiale combustibile, cum ar fi furajele. Un astfel de eveniment a avut loc la un adăpost de animale, în satul Crișeni, comuna Atid. Aproximativ 100 de baloți de fân, dar și acoperișul anexei și 2 mc de lemne de foc s-au aprins și au ars violent.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc și SVSU Atid, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat faptul că un vițel a fost surprins de flăcări în interiorul grajdului și, din nefericire, nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător. Nu uitați că fumatul în magazii, şoproane, fânare, poduri, depozite de furaje şi alte locuri cu pericol de incendiu poate provoca adevărate tragedii. Țigara nestinsă, uitată sau aruncată la întâmplare pe materiale combustibile este la fel de periculoasă!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.