150 de misiuni și intervenții pentru pompierii hunedoreni

Vineri, 26 August 2022Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

150 de misiuni si interventii pentru pompierii hunedoreni | imaginea 1 În interval de 72 de ore, la sfârșit de săptămână, 19-21 august a.c., pompierii militari din cadrul ISU Hunedoara au desfășurat 150 de misiuni și intervenții, acționând în principal pentru acordarea de prim ajutor, stingerea incendiilor, deblocarea sau salvarea persoanelor și asigurarea măsurilor pentru preîntâmpinarea declanșării incendiilor în urma evenimentelor rutiere.

Dintre cele mai relevante misiuni, pot fi amintite:

🔥 Un eveniment care a necesitat eforturi susținute din partea pompierilor militari deveni a avut loc pe parcursul zilei de vineri, 19 august a.c., pe raza localității Chimindia, unde echipajele au intervenit pentru gestionarea unei arderi necontrolate de vegetație uscată și litieră.

Salvatorii au acționat mai bine de 4 ore pentru localizarea și lichidarea incendiului care a cuprins aproximativ 25 de hectare de teren, fiind sprijiniți de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Hărău. Cauza izbucnirii incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.

🔥O altă intervenție complexă a avut loc sâmbătă, 20 august a.c., când pompierii orăștieni au fost solicitați pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs într-o casă din localitatea Bucium.

La sosirea echipajelor de intervenție arderea se manifesta cu flacără deschisă la etajul clădirii și la acoperișul acesteia, pe o suprafață de aproximativ 80 mp. Incendiul a fost stins fără a fi înregistrate victime și fără a fi afectate locuințele învecinate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.