Intervenții în sprijinul comunităților

Vineri, 26 August 2022Arad
Sursa Foto: Facebook ISU Arad

Interventii in sprijinul comunitatilor | imaginea 1 La sfârșit de săptămână, 19 - 21 august a.c., la nivelul județului Arad, pompierii militari au gestionat 104 intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 95 de solicitări.

Salvatorii au intervenit pentru stingerea a 3 incendii înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată/deșeuri menajere), precum și în alte 5 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane, recunoașteri în teren și evacuarea apei din gospodării, în urma unor inundații.

Totodată, în ultimele trei zile, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la un accident rutier, pentru extragerea unei persoane dintre fiarele contorsionate ale autoturismului. Dintre cele mai importante misiuni gestionate de pompieri, pot fi amintite:

❗O intervenție complexă a avut loc în dimineața zilei de vineri, 19 august a.c., în județul Arad, pe raza localității Pâncota, unde echipajele au intervenit la un accident rutier produs între un autoturism și un autocamion.

În urma accidentului au rezultat 2 victime conștiente, cooperante, dintre care una rămasă încarcerată. După extragerea acesteia din autoturism, cele două victime au fost evaluate la fața locului de către echipajele medicale prezente, iar o victimă a fost transportată la spital de către echipajul SAJ.

❗De asemenea, o altă misiune a avut loc în după-amiaza zilei de duminică, 21 august a.c., în orașul Nădlac al județului Arad, unde echipajele de pompieri arădeni au acționat împreună cu SVSU Nădlac, în cazul unei inundații, pentru evacuarea apei din 5 gospodării. Pompierii au intervenit timp de mai bine de 5 ore cu 8 motopompe.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.