Pompierii vasluieni au salvat două case, trei bovine, 20 hectare pădure și o livadă

Marți, 16 August 2022Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Pompierii vasluieni au salvat doua case  trei bovine  20 hectare padure si o livada | imaginea 1 Detașamentul de Pompieri Vaslui a intervenit în sprijinul SVSU Tanacu, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată și mărăcinișul din localitatea Tanacu, comuna Tanacu, în zona Releu. La intervenție au participat și 15 voluntari din localitate.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 15 hectare, pe un teren foarte accidentat. Din cauza vântului și a terenului accidentat exista riscul de propagare a incendiului spre mai multe locuințe, la o pădure și o livadă.

După mai bine de șase ore de muncă asiduă, în care autocisternele cu apă erau mutate dintr-un loc în altul pentru a lichida focarele, incendiul a fost lichidat. Au ars aproximativ 20 hectare vegetație uscată și mărăciniș. Au fost salvate două locuințe și trei anexe gospodărești, trei bovine, aproximativ 20 hectare pădure și o livadă.

Din fericire, în urma incendiului nu au fost înregistrate persoane care să fi fost rănite ori intoxicate. Conlucrarea dintre SVSU Tanacu și pompierii vasluieni a fost foarte bună. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul deschis în spațiu deschis.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.