Respect, Plutonier adjutant Petre Ionuț Valentin!

Marți, 23 August 2022Prahova
Sursa Foto: Facebook ISU Prahova

Respect  Plutonier adjutant Petre Ionut Valentin | imaginea 1 Răspunsul eficient salvează vieți!

Era o tură obișnuită în Detașamentul de Pompieri Mizil până când, în jurul orei 14:25, a sunat alarma. Dispeceratul anunța datele unei posibile tragedii în comuna Amaru – persoană căzută într-o fântână cu adâncimea de aproximativ 10 metri.

Din acel moment, a început o cursă contra cronometru a salvatorilor. În cel mai scurt timp, echipajele au sosit la locul intervenției confirmând informațiile sumbre furnizate de apelant.

Anii de experiență și lucrul în echipă au făcut ca fiecare salvator să cunoască abilitățile și iscusința celui de lângă el. Astfel, toate gândurile s-au îndreptat către Plt. adj. Petre Ionuț Valentin. Ionuț a știut și a simțit că este intervenția lui. Nu era pentru prima dată când desfășura o asemenea operațiune.

Altruismul și profesionalismul sunt principiile care îl călăuzesc tură de tură pe pompierul prahovean.

Ionuț s-a echipat cu hamul folosit în astfel de situații, a fost asigurat cu cordițe de salvare de către colegi și a coborât în fântână, pregătind victima pentru operațiunea de extragere din mediul ostil vieții. Ulterior, cu ajutorul accesoriilor specifice, victima, o femeie în vârstă de 54 de ani a fost scoasă la suprafață.

A fost felicitat și a primit aplauze din partea tuturor celor care au așteptat cu sufletul la gură ca biata femeie să fie adusă la suprafață în viață. La finalul intervenției, acesta a mărturisit, cu modestia ce îl caracterizează, că și-a făcut doar datoria.

Rapiditatea cu care s-a intervenit și profesionalismul de care au dat dovadă pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Mizil au condus la o intrevenție de succes, în urma căreia o viață a fost salvată. În semn de respect și aleasă prețuire, comanda inspectoratului l-a felicitat pentru profesionalismul și modul exemplar în care a acționat.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.