Bărbat dispărut de două zile în pădurea dintr-o localitate covăsneană

Marți, 27 Septembrie 2022Covasna
Sursa Foto: Facebook ISU Covasna

Barbat disparut de doua zile in padurea dintr o localitate covasneana | imaginea 1 Pompierii covăsneni l-au găsit în viață pe bărbatul de 59 de ani dat dispărut de două zile, în pădurea din apropierea localității Zagon.

Trecuseră mai bine de trei ore, din a doua zi de căutări fără succes, iar echipajele mixte de căutare-salvare formate din pompieri, politiști, jandarmi, salvamontiști și voluntari se pregăteau să se regrupeze pentru a stabili alte trasee de căutare în pădurea din localitatea Zagon.

În timp ce echipajul de pompieri militari format din sergent major Tican Răzvan, sergent major Szekely-Buna Oliver Istvan și plutonier major Eross Robert-Attila, aflat din timpul liber la acțiunea de căutare, se pregătea să ridice drona pentru o nouă căutare, un localnic aflat în trecere le-a transmis că a auzit posibile zgomote în pădurea aflată în spatele curții lui.

Fără să mai stea pe gânduri, pompierii au plecat să cerceteze zona, iar după câteva zeci de minute, l-au auzit pe bărbat strigând după ajutor. Din fericire, acesta era conștient, dar acuza dureri la picioare, după două nopți petrecute în frig.

Cei trei pompieri i-au acordat primul ajutor, iar împreună cu echipajele de jandarmi și Salvamont l-au coborât în siguranță din pădure, pentru a fi transportat cu ambulanța SMURD la spital pentru investigații amănunțite. Se adresează felicitări tuturor persoanelor care au participat la această acțiune finalizată cu succes!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.