Incendiu izbucnit într-o garsonieră din Deva

Vineri, 02 Septembrie 2022Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Incendiu izbucnit intr o garsoniera din Deva | imaginea 1 Bilanțul misiunilor salvatorilor hunedoreni în perioada 26 - 28 august a.c.

La sfârșit de săptămână, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” au desfășurat 187 de intervenții, misiuni și activități preventive. Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, respectiv 129.

În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a cinci incendii de vegetație uscață produse în localitățile Abucea, Orăștie, Deva, Hunedoara și Peștișu Mare, precum și a unui incendiu declanșat într-o locuință din municipiul Deva. De asemenea, salvatorii au gestionat prompt alte 43 de solicitări venite din partea cetățenilor (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc).

Pentru informarea şi conştientizarea populaţiei asupra măsurilor de prevenire și apărare împotriva incendiilor specifice utilizării focului deschis pentru igienizarea terenurilor agricole sau de efectuare a curăţeniei în gospodării prin arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale, pompierii hunedoreni au desfășurat în ultimele 72 de ore, 9 activități în acest sens.

Una dintre cele mai complexe intervenții ale salvatorilor a fost cea de sâmbătă dimineața, 27 a.c., când s-au mobilizat cu două autospeciale de stingere, o autospecială de lucru la înălțime, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea incendiului izbucnit într-o garsonieră dintr-un bloc situat în cartierul Micro 15, din municipiul Deva.

Echipajele operative sosite la locul evenimentului au acționat de urgență pentru evacuarea persoanelor și a animalelor de companie din imobil, concomitent cu acțiunea propriu-zisă de stingere a incendiului. Totodată, paramedicii SMURD au evaluat medical locatarii evacuați, nefiind înregistrate victime care să necesite transportul la spital.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.