10 persoane evacuate în urma izbucnirii unui incendiu într-un apartament

Sâmbătă, 29 Octombrie 2022Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

10 persoane evacuate in urma izbucnirii unui incendiu intr un apartament | imaginea 1 Marți dimineață, 25 octombrie a.c., Detașamentul de Pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-un apartament situat la parterul blocului D, pe strada General Milea, municipiul Bârlad.

În momentul izbucnirii incendiului, proprietarii nu erau în locuință. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta în trei camere ale apartamentului, cu focare distincte. Casa scării era inundată cu fum.

Concomitent cu acțiunea de stingere, pompierii militari au procedat la deschiderea unor luminatoare (pentru a înlesni degajarea fumului și a gazelor toxice) și la evacuarea persoanelor aflate în pericol. Incendiul a fost lichidat fără probleme, nefiind înregistrate persoane rănite sau intoxicate.

Au ars: o canapea, un pat, o ușă și o fereastră din PVC, precum și aproximativ șase metri pătrați parchet. S-au degradat: o ușă, o fereastră, diverse piese de mobilier și bunuri electrocasnice, precum și tencuiala din două încăperi.

În timpul intervenției au fost evacuate zece persoane. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este acțiunea intenționată. În acest caz, cercetările sunt efectuate de instituțiile abilitate.

10 persoane evacuate in urma izbucnirii unui incendiu intr un apartament | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.