Incendiu propagat la locuință de la un burlan de fum

Marți, 25 Octombrie 2022Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

Incendiu propagat la locuinta de la un burlan de fum | imaginea 1 Pompierii timișeni au fost solicitați, vineri, 21 octombrie a.c., să intervină pentru stingerea unui incendiu la o locuință din localitatea Moșnița Nouă.

Incendiul s-a propagat de la un burlan de fum neprotejat corespunzător față de elementele combustibile din acoperiș. Din fericire, propagarea incendiului a fost observată la timp, astfel intervenția rapidă a pompierilor a limitat extinderea acestuia.

În urma acestui eveniment, a fost afectată o parte din acoperiș, pe o suprafață de aproximativ 10 mp, însă situația putea deveni mult mai tragică dacă incendiul s-ar fi produs în timpul nopții, sau nu ar fi fost observat la timp.

În sezonul rece se utilizează mijloacele de încălzire foarte mult, motiv pentru care incendiile cauzate de coșurile de fum sunt mai frecvente în această perioadă. Consecințele unor astfel de evenimente pot fi devastatoare pentru locuințe și vă pun în pericol chiar viața.

Pentru a putea preveni declanșarea unei autoaprinderi a hornului, pompierii vă recomandă să puneți în aplicare următoarele măsuri:

➡️𝐂𝐮𝐫𝐚̆𝐭̦𝐚𝐭̦𝐢 𝐜𝐨𝐬̦𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐟𝐮𝐦 𝐜𝐞𝐥 𝐩𝐮𝐭̦𝐢𝐧 𝐨 𝐝𝐚𝐭𝐚̆ 𝐩𝐞 𝐚𝐧, mai ales înainte de începerea sezonului rece. Apelați la o persoană sau firmă autorizată pentru verificarea și curățarea hornului;

➡️𝐍𝐮 𝐢̂𝐧𝐜𝐚𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐬̦𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐟𝐮𝐦 𝐞𝐥𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐛𝐮𝐬𝐭𝐢𝐛𝐢𝐥𝐞 ale planșeului (căpriori, grinzi, scânduri etc.);

➡️𝐍𝐮 𝐮𝐭𝐢𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭̦𝐢 𝐮𝐧 𝐜𝐨𝐬̦ 𝐝𝐢𝐧 𝐳𝐢𝐝𝐚̆𝐫𝐢𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐮 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐭𝐞𝐧𝐜𝐮𝐢𝐭;

➡️La trecerea prin acoperiș se va lăsa o 𝐝𝐢𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐜𝐞𝐥 𝐩𝐮𝐭̦𝐢𝐧 𝟏𝟎 𝐜𝐦 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐟𝐚𝐭̦𝐚 𝐞𝐱𝐭𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐫𝐚̆ 𝐚 𝐜𝐨𝐬̦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐟𝐮𝐦 𝐬̦𝐢 𝐞𝐥𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐚𝐜𝐨𝐩𝐞𝐫𝐢𝐬̦𝐮𝐥𝐮𝐢 care pot fi inflamabile (lemn, plastic, folii etc.);

➡️𝐍𝐮 𝐬𝐮𝐩𝐫𝐚𝐢̂𝐧𝐜𝐚̆𝐫𝐜𝐚𝐭̦𝐢 𝐬𝐨𝐛𝐞𝐥𝐞/𝐬̦𝐞𝐦𝐢𝐧𝐞𝐞𝐥𝐞 și utilizați doar material combustibil compatibil cu acestea.

În eventualitatea producerii unei situații de urgență, apelați 𝐧𝐮𝐦𝐚̆𝐫𝐮𝐥 𝐮𝐧𝐢𝐜 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐩𝐞𝐥𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝟏𝟏𝟐. 𝑵𝒖 𝒖𝒊𝒕𝒂𝒕̦𝒊! 𝑬𝒔𝒕𝒆 𝒎𝒂𝒊 𝒔𝒊𝒎𝒑𝒍𝒖 𝒔𝒂̆ 𝒑𝒓𝒆𝒗𝒊𝒊 𝒖𝒏 𝒊𝒏𝒄𝒆𝒏𝒅𝒊𝒖, 𝒅𝒆𝒄𝒂̂𝒕 𝒔𝒂̆ 𝒊̂𝒍 𝒔𝒕𝒊𝒏𝒈𝒊!

Incendiu propagat la locuinta de la un burlan de fum | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.