Incendiu violent într-o gospodărie giurgiuveană

Marți, 25 Octombrie 2022Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Incendiu violent intr o gospodarie giurgiuveana | imaginea 1 Un incendiu violent a izbucnit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 22 octombrie a.c., într-o gospodărie din localitatea Malu. Proprietara a fost alertată de vecinii care au văzut flăcările.

Două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Giurgiu au ajuns la fața locului. Pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta violent într-una din camerele locuinței și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă, reușind să protejeze restului casei.

Au ars acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 15 mp și camera respectivă, cu bunurile din interior. Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit. Pentru a preveni astfel de evenimente, pompierii vă recomandă să:

✔️ verificați periodic instalaţia electrică;

✔️ asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional, la suplimentarea receptoarelor;

✔️ verificaţi cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

✔️ nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;

✔️ nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;

✔️ alocaţi, pe cât posibil, fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi și provoca un incendiu.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.