Intervenție dificilă pentru salvarea a șase oi căzute într-o groapă

Sâmbătă, 08 Octombrie 2022Bacau
Sursa Foto: Facebook ISU Bacau

Interventie dificila pentru salvarea a sase oi cazute intr o groapa | imaginea 1 În cursul zilei de duminică, 2 octombrie a.c., pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină în localitatea Ștefan cel Mare, sat Viișoara, pentru salvarea a șase ovine căzute într-o groapă, formată ca urmare a alunecărilor de teren.

În urma apelului primit pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112, ciobanul unei turme de 450 de animale anunța faptul că, în timp ce tranzita zona indicată a sesizat că o parte din animalele pe care le avea în grijă au căzut în subteran, la o adâncime de aproximativ 10 m.

De urgență, la locul indicat s-au deplasat forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești și a Detașamentului de Pompieri Bacău. În primele momente, la fața locului a acționat o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Progresiv, forțele au fost suplimentate. Astfel, la scurt timp, la locul intervenției au mai ajuns două autospeciale de primă intervenție și comandă, containerul multirisc și un echipaj SMURD. Pentru eficientizarea acțiunii de răspuns, intervenția a fost coordonată de Inspectorul-șef al ISUJ Bacău, colonel Ovidiu Cărășel. De asemenea, a fost activată grupa operativă care s-a deplasat în teren.

Primul echipaj ajuns la locul indicat anunța o intervenție ce urma a fi extrem de dificilă, din cauza terenului abrupt și greu accesibil. De asemenea, că a existat riscul ca în orice moment, pământul să se prăbușească peste alpiniștii coborâți în subteran. Cu toate acestea, nicio provocare nu poate sta în fața salvatorilor băcăuani.

Aceștia știu că fiecare suflet contează, așa că au acționat cu profesionalism și cu aceeași determinare și speranță, pe întreg parcursul celor cinci ore, cât a durat intervenția. Din fericire, aceasta a fost finalizată cu succes, pompierii băcăuani reușind să scoată la suprafață, în viață, toate cele șase ovine.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.