Respect, Dragoș!

Sâmbătă, 29 Octombrie 2022Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Respect  Dragos | imaginea 1 Duminică, în jurul orei 17.30, Dragoș împreună cu copilul său în vârstă de 2 ani si jumătate se întorceau de la bunici. La un moment dat, în apropierea unui sens giratoriu, pe Ocolitoarea Brașovului, între localitățile Cristian și Râșnov, a văzut un autoturism răsturnat.

Dragoș nu a stat pe gânduri: “Rămâi puțin în mașină, că tata merge să vadă ce s-a întâmplat, este o mașină răsturnată.” Fetița nu prea a înțeles despre ce este vorba…dar a stat cuminte în scaunul pentru copii.

Dragoș a coborât din mașină, lăsându-și copilul asigurat și s-a îndreptat repede spre autoturismul răsturnat. A sunat la 112 și a anunțat evenimentul. Până la sosirea echipajelor de urgență, a abordat victima care era confuză.

Împreună cu un alt participant la trafic care deținea cunoștințe medicale, au reușit să extragă victima în siguranță din autoturism, evaluându-i starea de sănătate. Cu un ochi spre mașina lui să vadă ce face fetița și cu un altul la victimă, Dragoș a monitorizat victima și a așteptat să ajungă echipajele medicale specializate.

Când a ajuns echipajul SMURD la fața locului, acesta le-a transmis colegilor toate informațiile despre starea victimei, care prezenta o plagă la antebrațul drept, apoi și-a continuat drumul spre casă, urmând să răspundă la curiozitățile fetiței.

Victimei i s-a acordat asistența necesară la fața locului de către paramedicii SMURD, iar ulterior aceasta a fost transportată la spital pentru ingrijiri medicale. Faptul că a intervenit prompt pentru salvarea victimei spune multe despre caracterul de salvator al pompierului brașovean. Reprezentanții ISU Brașov îi adresează felicitari pentru spiritul civic și implicarea de care a dat dovadă!

Respect  Dragos | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.