Tânărul pompier a mai salvat o viață - Respect, Marius!

Luni, 31 Octombrie 2022Valcea
Sursa Foto: Facebook ISU Valcea

Tanarul pompier a mai salvat o viata   Respect  Marius | imaginea 1 Era la volanul mașinii, se îndrepta către casă, când a observat foarte multă agitație lângă o trecere de pietoni.

Marius și-a dat seama că era vorba despre un accident rutier. A coborât imediat de la volan și în câteva secunde era lângă mulțimea ce se strânsese în jurul victimei. O femeie fusese lovită de un autoturism și era întinsă pe asfalt.

”- Dați-mi voie, vă rog! Sunt paramedic. A sunat cineva la 112? - Da, am sunat eu!“, i-a răspuns un martor al accidentului.

Sigur pe el, Marius a luat toate măsurile pentru a stabiliza victima. Din fericire, femeia se afla în stare de conștiență. “Doamnă, mă auziți? Vă rog să nu faceți mișcări bruște. Aveți încredere în mine. Imediat o să vină și ambulanța, însă până atunci vă rog să mă ascultați.”

În tot timpul cât a vorbit cu victima, Marius i-a verificat pulsul, i-a ținut capul fix între antebrațe și i-a mobilizat piciorul, astfel încât să nu-i cauzeze leziuni suplimentare. Așa l-au găsit echipajele de intervenție pe Marius, lângă victimă. Nu a plecat decât după ce i-a fixat gulerul cervical și a fost stabilizată în totalitate.

”- Veți merge la spital pentru investigații amănunțite. O să fie bine, vă asigur de asta! - Să te audă Dumnezeu, copile! Îți mulțumesc! i-a răspuns femeia. - Asta mi-e datoria! Cum aș fi putut trece indiferent pe lângă dumneavoastră? Sănătate multă vă doresc!”

Marius este un tânăr pompier la început de drum. Lucrează de 4 ani ca paramedic, în cadrul ISU Vâlcea, iar sâmbătă, 29 octombrie a.c., a mai salvat o viață.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.