Respect, Căpitan Mone Alexandru!

Luni, 07 Noiembrie 2022Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Respect  Capitan Mone Alexandru | imaginea 1 Are 15 ani vechime în structurile operative. A intervenit la multe accidente rutiere grave, în care a fost nevoie de o reacție rapidă pentru că fiecare minut sau chiar secundă putea face diferența dintre viață și moarte. Aproape în fiecare astfel de cazuri a întâlnit oameni care au oprit să ajute sau pur și simplu din curiozitatea de a vedea ce s-a întâmplat sau cine sunt răniții.

Marți, 1 noiembrie a.c., pe drumul spre casă, a văzut o mulțime de oameni pe marginea unui drum național. A oprit imediat cum și-a dat seama că este un eveniment rutier. Erau acolo și colegii lui. „Cu ce vă ajut?”, i-a întrebat, în timp ce evalua întreaga zonă.

Imaginile de la fața locului erau greu de privit, chiar și pentru un om călit în misiuni. Strigătele disperate ale răniților erau auzite și de către martorii care nu aveau cu ce să îi ajute. „Sunt două persoane în stop cardio-respirator! S-au început manevrele de resuscitare. Vom face cu schimbul!”, i-a spus unul dintre membrii echipajului de pe ambulanță.

Sub privirile a zeci de oameni care urmăreau acțiunile de salvare, alături de colegii lui pompieri și de echipajele de ambulanță, a acordat primul ajutor medical și a aplicat manevrele de resuscitare. Zeci de minute în care a dat totul pentru a ajuta răniții…Din păcate, pentru doi dintre aceștia deznodământul a fost tragic, iar alți patru au ajuns la spital.

Dincolo de acest tablou de ansamblu, martorii unui astfel de eveniment trebuie să țină cont de câteva recomandări. În primul rând, să oprească la o distanță de siguranță și să semnalizeze locul respectiv cu ajutorul unui triunghi reflectorizant, astfel încât ceilalți participanți la trafic sa poată ocoli banda pe care s-a produs accidentul și să nu își pună viața în pericol.

Pentru un salvator, apelul 112 este foarte important. Furnizarea unei locații exacte scurtează timpul de răspuns. Numărul de autoturisme și victime este important. În funcție de aceste informații crește și complexitatea intervenției și se alertează un anumit număr de echipaje.

El este Căpitan Mone Alexandru, un om dedicat profesiei, un salvator care ar interveni în orice moment pentru a-și ajuta semenii aflați în situații deosebite.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.