Bujoara - văcuța norocoasă

Vineri, 02 Decembrie 2022Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Bujoara   vacuta norocoasa | imaginea 1 Ce au făcut pompierii brădeni de Sfântul Andrei? De cum s-a luminat de ziuă, au început operațiunea de salvare a Bujoarei. Văcuța rătăcită pe un versant abrupt și împădurit din apropierea unui sat de munte a căzut într-o prăpastie, la o adâncime de aproape 30 metri.

Cei nouă pompieri au găsit-o pe Bujoara speriată și agitată, cum era de așteptat, după o asemenea experiență. Și pentru că situația s-a dovedit a fi foarte dificilă, doi alpiniști militari din cadrul Detașamentului Deva și un tehnician veterinar au ajuns degrabă în ajutor.

Apoi, cu toții s-au pus pe treabă. Au improvizat un gard de protecție din câțiva stâlpi de lemn, furtunuri și corzi de salvare, s-au folosit de sistemul de scripeți al alpiniștilor și nu s-au lăsat până când nu au văzut văcuța în siguranță, pe poteca ce ducea înspre grajdul ei.

Chiar dacă intervenția a durat 5 ore și a presupus mult efort, salvatorii, mulțumiți de reușita operațiunii, au găsit puterea de a face și o glumă…I-au cerut Bujoarei câte un pahar de lapte, pentru dimineață, când vor ieși din tură! Iar stăpânul acesteia, îmbujorat de bucurie, le-a fost recunoscător salvatorilor și le-a promis că văcuța va fi mult mai atent supravegheată de azi înainte.

Bujoara   vacuta norocoasa | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.