Incendiu izbucnit la o afumătoare lăsată nesupravegheată

Vineri, 16 Decembrie 2022Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Incendiu izbucnit la o afumatoare lasata nesupravegheata | imaginea 1 Ne apropiem încet, încet de Crăciun și știm că în această perioadă foarte mulți oameni folosesc afumătorile. Ce-i drept, produsele din carne parcă sunt mai gustoase după afumat…Însă, pentru a vă bucura de toate bunătățile specifice Crăciunului, în siguranță, pompierii vin cu o serie de recomandări pentru toți cei care au afumători în gospodărie.

Duminică, 11 decembrie a.c., în municipiul Gheorgheni, pe strada Rozelor, un incendiu, provocat de o afumătoare lăsată nesupravegheată, se putea propaga cu repeziciune la anexele învecinate, fără intervenția promptă a pompierilor.

❗IMPORTANT:

Afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii de lemne, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile;

Se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile;

Este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului;

Curățați afumătoarea, astfel încât să evitați scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.