Și-au pierdut viața în incendiul care le-a cuprins locuința

Marți, 06 Decembrie 2022Olt
Sursa Foto: Facebook ISU Olt

Si au pierdut viata in incendiul care le a cuprins locuinta | imaginea 1 Un bărbat, în vârstă de 72 de ani, și o femeie, de 69 de ani, și-au pierdut viața, duminică dimineață, 4 decembrie a.c., în urma unui incendiu izbucnit la o locuință din comuna Ianca.

La locul evenimentului au fost alocate echipaje din cadrul ISU Dolj, Garda de Intervenție Bechet și ISU Olt, Garda de Intervenție Vișina, cu autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.

La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta la bunurile dintr-un hol, o cameră de locuit și o baie. Cele două victime au fost găsite decedate, cel mai probabil intoxicate cu fum.

Pompierii au lichidat incendiul, fiind afectate holul, camera de locuit și baia, cu suprafața de aproximativ 40 de metri pătrați. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente tragice, pompierii reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse de aparatele electrice:

  • nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: radiatoarele, mașinile de spălat, boilerele electrice şi altele asemenea;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate;
  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.