A descoperit muniție neexplodată cu un detector de metale

Sâmbătă, 07 Ianuarie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

A descoperit munitie neexplodata cu un detector de metale | imaginea 1 Săpăturile efectuate pentru lucrări de construcție sau operațiunile de detectare tip hobby au scos la suprafață obiecte ce ar fi putut deveni periculoase dacă cei care le-au găsit nu ar fi solicitat sprijinul ISU.

Ultimul caz de acest gen a fost marți după-amiază, 3 ianuarie a.c., în pădurea Călugăreni. Persoana care a cerut sprijinul autorităților desfășura, ca hobby, activități de căutare a obiectelor vechi, folosind un detector de metale.

La fața locului, pirotehnicienii au constatat că era vorba despre un focos fuzant. Elementul de muniție a fost ridicat și transportat în siguranţă, urmând să fie distrus în poligonul de specialitate.

Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare. În primul rând nu trebuie să le atingă sau să le lovească, chiar dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață.

Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente.

Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii. Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.

A descoperit munitie neexplodata cu un detector de metale | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.