A descoperit un proiectil exploziv și l-a dus acasă!

Marți, 24 Ianuarie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

A descoperit un proiectil exploziv si l a dus acasa | imaginea 1 Un proiectil exploziv a fost găsit, sâmbătă după-amiază, 21 ianuarie a.c., pe un teren viran din localitatea Slobozia.

Bărbatul care l-a descoperit nu și-a dat seama de pericol, l-a ridicat și l-a dus acasă. Din fericire, ceilalți membri ai familiei au anunțat autoritățile pentru că au bănuit că obiectul respectiv face parte din categoria muniției neexplodate.

Pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu s-au deplasat la fața locului și au constatat că este vorba despre un proiectil exploziv, de calibrul 100 mm. Muniția a fost ridicată și transportată în siguranţă, urmând să fie distrusă în poligonul de specialitate.

Un alt proiectil exploziv a fost găsit, joi după-amiază, 19 ianuarie a.c., pe un teren din localitatea Stoenești. Un bărbat care desfășura lucrări agricole a solicitat sprijinul autorităților, deoarece și-a dat seama că poate fi vorba despre un obiect periculos.

Pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu s-au deplasat la fața locului pentru asanarea terenului și au constatat că era vorba despre un proiectil exploziv, de calibrul 76 mm. Muniția a fost ridicată și transportată în siguranţă, urmând să fie distrusă în poligonul de specialitate. În luna ianuarie a mai fost descoperit un focos fuzant în pădurea din localitatea Calugăreni.

NU UITAȚI! În situația în care găsiți obiecte metalice, cilindrice sau de altă formă ce par a fi elemente de muniţie neexplodată, trebuie să respectați următoarele reguli:

  • nu le mișcați de pe locurile în care se află;
  • nu le desfaceți;
  • nu le introduceți în clădiri;
  • nu le folosiți pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
  • nu le loviți, nu le tăiați şi să nu le demontați;
  • nu folosiți focul deschis în apropierea acestora.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.