Respect, Cosmin Cărăian!

Miercuri, 11 Ianuarie 2023Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

Respect  Cosmin Caraian | imaginea 1 Cosmin se întorcea marți seara, 3 ianuarie a.c., de la Sibiu, acolo unde și-a petrecut Revelionul alături de câțiva prieteni. În Turda a văzut mai mulți oameni adunați în jurul unui tânăr, căzut pe stradă. I-a spus tatălui său, care conducea mașina, să oprească imediat.

Experiența l-a învățat să fie responsabil, așa că s-a asigurat ca în mașina părinților să existe un rucsac cu o trusă de prim-ajutor. Și-a luat cele necesare și s-a îndreptat spre victimă. După ce a făcut o evaluare rapidă, i-a acordat bărbatului inconștient un prim-ajutor de bază, punându-l în poziția laterală de siguranță.

Apoi l-a protejat de hipotermie cu o folie termoizolantă. În paralel, a sunat la numărul unic de urgență și i-a oferit dispecerului toate detaliile. După câteva minute, a sosit la fața locului echipajul SMURD de la Detașamentul Turda. Adică foștii săi colegi, deoarece Cosmin a făcut mai mulți ani voluntariat la ISU Cluj.

„A fost foarte tare să văd că tocmai ei se dau jos din ambulanță. Mi-a căzut fața, efectiv. La începuturile mele, colegii de la Turda m-au învățat și m-au ajutat foarte mult”, a spus Cosmin, care și-a dus pasiunea mai departe, iar acum e student în anul II la Facultatea de Medicină din Sibiu.

Povestea lui a pornit încă din adolescență, când s-a înscris la programul Salvator din Pasiune din cadrul ISU Cluj. A fost unul dintre voluntarii dedicați și a decis să continue pe acest drum. Tocmai de aceea, s-a transferat la ISU SIBIU și efectuează gărzi pe ambulanțele SMURD, visând să profeseze în domeniul terapiei intensive.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.