Alege să iei masa în casă, nu sub cerul liber!

Joi, 16 Februarie 2023Tulcea
Sursa Foto: Facebook ISU Tulcea

Alege sa iei masa in casa  nu sub cerul liber | imaginea 1 Neatenția și lipsa unor măsuri de siguranță au făcut ca o familie să nu mai aibă un acoperiș sigur deasupra capului.

𝐏𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢𝐢 au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a limita extinderea flăcărilor, dar și a pagubelor. Chiar și așa, o parte din acoperișul casei a fost distrus, bucătăria la fel, iar toată casa a fost inundată de un fum înecăcios. Totul a pornit de la un 𝐚𝐫𝐚𝐠𝐚𝐳 𝐥𝐚̆𝐬𝐚𝐭 𝐧𝐞𝐬𝐮𝐩𝐫𝐚𝐯𝐞𝐠𝐡𝐞𝐚𝐭. Astfel, bucuria unei cine în jurul mesei s-a transformat într-o seară petrecută aproape sub cerul liber.

Iată câteva 𝐫𝐞𝐜𝐨𝐦𝐚𝐧𝐝𝐚̆𝐫𝐢 ale pompierilor pentru ca în fiecare zi să vă puteți aduna în jurul mesei, în căminul vostru!

♨️ Nu lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată! Luaţi-o de la încălzit, dacă trebuie neapărat să părăsiţi bucătăria pentru o perioadă mai îndelungată, mai ales dacă s-ar putea ivi întârzieri neaşteptate.

♨️ După ce aţi terminat de gătit, asiguraţi-vă că focul din sobă nu poate scăpa de sub control sau opriţi din funcţionare aragazul.

♨️ Curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturi de mâncare de pe aragaz, deoarece acestea pot lua foc uşor.

În bucătării este interzis:

⛔️ să păstraţi lichide combustibile (cu excepţia uleiului de gătit) sau uşor inflamabile;

⛔️ să păstraţi alte butelii cu gaze lichefiate în afara celei care alimentează aragazul (maşina de gătit);

⛔️ să utilizaţi la aparatele electrice de gătit cordoane de alimentare cu izolaţia străpunsă, improvizate sau cu ştechere defecte;

⛔️ să lăsaţi maşinile de gătit în funcţiune nesupravegheate; să depozitaţi lângă sobă lemne sau alte materiale combustibile;

⛔️ să lăsaţi cârpe, prosoape sau haine în apropierea maşinilor de gătit; ⛔️ să turnaţi apă peste uleiul care a luat foc;

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.