Incendii, accidente rutiere și alte misiuni contracronometru

Joi, 02 Februarie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Incendii  accidente rutiere si alte misiuni contracronometru | imaginea 1 În interval de 72 de ore, salvatorii hunedoreni au fost solicitați să acorde primul ajutor medical calificat în 149 de cazuri, iar pompierii au intervenit pentru localizarea și stingerea a 5 incendii produse la un stâlp de electricitate, în camera unui punct termic, la coșul de fum al unei locuințe, într-o rulotă și la un container cu resturi menajere.

Totodată, pompierii militari au asigurat măsurile specifice pentru preîntâmpinarea izbucnirii incendiilor în urma producerii a 3 accidente rutiere, au desfășurat 6 misiuni de sprijin al Serviciului de Ambulanță Județean, 7 activități de recunoaștere în teren, 3 activități de instruire și informare preventivă și au intervenit în alte 19 situații de sprijin în folosul comunității.

Dintre intervențiile desfășurate pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de fenomenele prognozate pentru perioada menționată se pot aminti:

🚨 O misiune contracronometru a salvatorilor a fost cea de vineri, 27 ianuarie a.c., când colegii s-au mobilizat de urgență în localitatea Vulcan, unde acoperișul unei anexe s-a prăbușit sub greutatea zăpezii.

La fața locului au ajuns de urgență forțele Detașamentului de Pompieri Petroșani, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, un echipaj SMURD și containerul multirisc destinat suportului logistic al intervenției, dotat cu accesorii pentru susținere și ridicare în situații de urgență și forțe ale Gărzii de Intervenție Lupeni, cu o autospecială dotată cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD.

Echipajele operative sosite la locul evenimentului au constatat faptul că o persoană a fost surprinsă sub dărâmături.

Deși drumul a fost greu accesibil din cauza ninsorii abundente, printr-o intervenție promptă, salvatorii au extras victima în siguranță. Aceasta a fost evaluată de către paramedicii SMURD și transportată la spitalul din Lupeni, conștientă și cooperantă.

🚨 Căderile însemnate de zăpadă de la sfârșitul săptămânii trecute au dus în unele zone ale județului la îngreunarea coronamentului arborilor și implicit la căderea acestora în locuri publice.

Astfel, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 28 ianuarie a.c., la Lupeni, un copac a căzut sub greutatea zăpezii și în cădere a agățat cablurile de electricitate ale unui stâlp, care s-a prăbușit, la rândul său, peste un autoturism parcat în imediata apropiere.

Pompierii Gărzii de Intervenție Lupeni s-au deplasat de urgență la locul solicitării, au segmentat și au îndepărtat materialul lemnos, asigurând zona pentru a preveni orice altă situație nedorită. În urma acestui eveniment, nicio persoană nu a fost rănită și nu au fost afectați consumatorii casnici de energie electrică.

🚨 Tot pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, duminică, 29 ianuarie a.c., colegii din cadrul Detașamentului Hunedoara au intervenit pe raza localității Toplița, unde un arbore a căzut pe carosabil (drumul județean 687D), blocând un sens de circulație. Din fericire, în urma evenimentului nu s-au înregistrat victime sau autoturisme avariate.

În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.