Incendiu în Piața Centrală din Buzău

Joi, 16 Februarie 2023Buzau
Sursa Foto: Facebook ISU Buzau

Incendiu in Piata Centrala din Buzau | imaginea 1 Marți, 14 februarie a.c., în jurul orei 13.00, pompierii buzoieni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la o construcție situată în Piața Centrală a Municipiului Buzău.

Către zona indicată în apelul 112 s-au deplasat de urgență 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 ambulanță SMURD, 2 autospeciale de primă intervenție și comandă și peste 25 de pompieri.

Primele măsuri de protecție a cetățenilor au vizat evacuarea pieței, zonei din proximitate și a societăților comerciale învecinate și emiterea unui mesaj de tip Ro-Alert cu privire la degajările mari de fum din zonă.

În urma recunoașterii la fața locului, s-a constatat că ard construcții din panouri de tip “sandwich” unde își desfășurau activitatea câteva societăți comerciale, pe o suprafață totală de aproximativ 500 mp. Pe timpul incendiului nu au fost identificate victime surprinse de acesta.

La fața locului au fost prezenți și reprezentanți din cadrul Instituției Prefectului Județul Buzău, Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău și ai Gărzii de Mediu Buzău. La finalul intervenției a fost stabilit că, cel mai probabil, incendiul a pornit de la o defecțiune a unei lămpi cu combustibil gazos, produsă pe timpul exploatării.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.