S-au deplasat 4 kilometri pe jos pentru a interveni la un incendiu

Joi, 16 Februarie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

S au deplasat 4 kilometri pe jos pentru a interveni la un incendiu | imaginea 1 În interval de 72 de ore, echipele de intervenție ale I.S.U. Hunedoara au desfășurat 185 misiuni, dintre acestea 124 au fost executate de către pompierii S.M.U.R.D, care au fost solicitați să acorde primul ajutor medical calificat.

În această perioadă, pompierii au intervenit pentru localizarea și stingerea a 3 incendii produse în zona rurală la două case particulare, respectiv la o anexă gospodărească.

Totodată, pompierii militari au executat 9 misiuni de sprijin al Serviciului de Ambulanță Județean, 5 activități de recunoaștere în teren, o activitate de instruire și informare preventivă și au intervenit în alte 44 de situații de sprijin în folosul comunității, iar 20 dintre aceste misiuni au constat în identificarea persoanelor fără adăpost, din localități ale județului Hunedoara.

Două dintre intervențiile importante la care au participat pompierii hunedoreni, pentru salvarea de vieți și bunuri, au constat în stingerea a două incendii. Sâmbătă, 11 februarie a.c., 11 pompieri ai Gărzii de Intervenție Baru au intervenit pentru stingerea unui incendiu în urma căruia a ars acoperișul construcției, pe o suprafață de 150 mp.

Seara de duminică, 12 februarie a.c., pompierii Detașamentului Orăștie au participat la o misiune de stingere a unui incendiu produs la o gospodărie din Costești Deal, un cătun al comunei Orăștioara de Sus.

Pentru că accesul autospecialelor nu a fost posibil din cauza drumului impracticabil, cei 14 pompieri s-au deplasat aproape 4 kilometri pe jos, prin zăpadă, timp de aproape 90 minute, până la locul intervenției.

După aproape 2 ore, folosindu-se de zăpadă și de stingătoarele transportate în timpul deplasării pe drumul impracticabil, pompierii orăștieni au lichidat incendiul în urma căruia a ars o casă de lemn, iar o altă locuință a gospodăriei, aflată în apropiere, a fost salvată. Din fericire, nu au fost victime.

În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.