Trei frați au fost găsiți intoxicați cu fum, în București

Joi, 02 Februarie 2023Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: arhiva

Trei frati au fost gasiti intoxicati cu fum  in Bucuresti | imaginea 1 Ajung la urechile lor multe tragedii, dar intervenția din dimineața zilei de marți, 31 ianuarie a.c., le-a rupt sufletul. Ce poate fi mai tragic de atât…trei frați, de 2, 3 și 6 ani, au fost găsiți intoxicați cu fum, în București.

Cei trei copii nu au mai putut fi salvați…Pe fondul lipsei de supraveghere, copiii au devenit principalele victime ale incendiilor produse la locuințe. În cele mai multe situații, ei nu pot aprecia pericolele din jur și le lipsește puterea de a se salva din calea focului.

IGSU face apel la părinți să manifeste prudență maximă în această perioadă și să respecte regulile de prevenire a incendiilor. Pentru ca astfel de situaţii tragice să nu se mai producă, se readuce în atenţia opiniei publice importanţa supravegherii copiilor, precum şi necesitatea respectării principalelor reguli de apărare împotriva incendiilor la locuinţe:

❗Nu lăsaţi niciodată mijloacele de încălzire (sobele cu sau fără acumulare de căldură, radiatoarele electrice) în funcţiune sau nesupravegheate;

❗Nu utilizaţi mijloacele de încălzire cu defecţiuni sau deteriorate;

❗Nu apelaţi la improvizaţii ale instalaţiilor electrice sau cu gaze;

❗Curăţaţi şi verificaţi coşurile de fum, apelând doar la personal autorizat; aceste operaţiuni se recomandă a fi făcute de două ori pe an, obligatoriu înainte de începerea sezonului rece.

Apelați la rude sau vecini atunci când sunteți nevoiți să părăsiți locuința, chiar și pentru o perioadă scurtă! Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău! Ești direct responsabil pentru asta!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.