Au salvat locuința unui cetățean

Duminică, 19 Martie 2023Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Au salvat locuinta unui cetatean | imaginea 1 Luni după-amiază, 13 martie a.c., în jurul orei 13.45, pompierii militari turneni au fost alertați de izbucnirea unui incendiu într-o gospodărie din localitatea Islaz, cu pericol de propagare la locuinţa din apropiere.

Ajunși rapid la locul evenimentului cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, salvatorii au constatat că focul se manifesta la mai multe materiale combustibile și la acoperișul unei anexe gospodărești, pe o suprafață de cca. 50 mp, cu posibilitate de extindere la bunurile din proximitate.

Prin dispozitivul de intervenție creat, pompierii au reușit să protejeze locuinţa și garajul din imediata apropiere, precum și să lichideze incendiul în limitele găsite, după aproape o oră și jumătate. Cauza probabilă a evenimentului a fost un scurtcircuit produs la instalația electrică a anexei, ce prezenta defecțiuni.

❗RECOMANDĂRI❗Pentru prevenirea unor evenimente asemănătoare, pompierii vă recomandă să:

  • efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice; ✔ nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
  • la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
  • nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
  • nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului.

❗️Foarte important❗️Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.