Intervenții, misiuni și activități preventive

Sâmbătă, 11 Martie 2023Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

Interventii  misiuni si activitati preventive | imaginea 1 În perioada 03 - 06 martie a.c., pompierii ISU Bucuresti-Ilfov au intervenit pentru gestionarea a 1020 situații de urgență, după cum urmează: 26 de intervenții pentru stingerea incendiilor; 895 intervenții SMURD; 99 alte tipuri de solicitări (deblocare din medii ostile vieții, salvare animale etc); 5 controale de prevenire; 25 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 1500 de lei.

În cursul zilei de duminică, 05 martie a.c., în jurul orei 11:50, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru salvarea unei persoane căzute într-un canal cu o adâncime de aproximativ trei metri, în Șoseaua Orhideelor.

La momentul sosirii echipajelor de pompieri s-a constatat că victima era conștientă și s-au început manevrele de extragere. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SABIF și Detașamentul Special de Salvatori.

În perioada 25 februarie – 4 martie a.c., cu prilejul Săptămânii Protecției Civile, la nivelul ISU B-IF au fost organizate activități de informare preventivă și pentru instruirea populației în domeniul situațiilor de urgență.

Acțiunile au fost desfășurate în instituțiile de învățământ, în marile centre comerciale, în cadrul subunităților de intervenție și prin intermediul Caravanei SMURD - Fii pregătit.

Maratonul Resuscitării, un demers pentru educarea populației cu privire la importanța vitală a acordării primului ajutor în caz de stop cardiorespirator, a fost ultimul eveniment organizat în cadrul Săptămânii Protecției Civile.

La activitatea de sâmbătă, 4 martie a.c., în intervalul orar 12:00 – 22:00, au participat 1719 persoane, fiind cel mai mare număr înregistrat până în prezent la o astfel de acțiune.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.