Primăvara începe cu fapte bune - Respect, Ovidiu Batea!

Luni, 06 Martie 2023Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Primavara incepe cu fapte bune   Respect  Ovidiu Batea | imaginea 1 Era dimineață, aglomerație, doar ce ieșise din tura de serviciu, iar coloana de mașini părea interminabilă, lucru neobișnuit pentru traficul din zona în care se afla pompierul mureșean Ovidiu. Instinctul de salvator l-a făcut să creadă că toată aglomerația se datorează unui accident sau unei întâmplări neplăcute. Ei bine, așa a și fost.

„Am coborât din mașină și înaintând printre mașini am auzit strigătul de ajutor al unei doamne. Nu am mai stat pe gânduri și am început să alerg. Am știut că este cineva în pericol și că trebuie să intervin.”

Ajuns la fața locului și-a dat seama că o persoană era blocată sub o autoutilitară. Cineva montase deja un cric sub mașină, care s-a destabilizat, iar pericolul de a agrava starea victimei blocate era din ce în ce mai mare.

„Sunt pompier, pot să vă ajut. Vă rog să nu vă panicați și să nu schimbați poziția cricului, s-ar putea ca mașina să cadă și situația să se înrăutățească până ajung colegii mei!”

Treptat și organizat, a evaluat medical persoana blocată, a liniștit-o, a comunicat starea acesteia colegilor din Dispeceratul 112 și a transmis faptul că este necesară intervenția echipajului de descarcerare. După sosirea echipajelor la fața locului, a sărit și în ajutorul acestora până la extragerea în siguranță a victimei.

“Am simțit că nu m-am aflat întâmplător acolo și am avut un sentiment natural de responsabilitate de a interveni în acele momente”, a transmis Ovidiu Batea, subofițer operativ în Dispeceratul Integrat pentru Apeluri de Urgență 112 Mureș.

Primavara incepe cu fapte bune   Respect  Ovidiu Batea | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.