Un detectorist pasionat a descoperit o “comoară” ascunsă

Duminică, 19 Martie 2023Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Un detectorist pasionat a descoperit o  comoara  ascunsa | imaginea 1 Un detectorist pasionat a descoperit, duminică după-amiază, 12 martie a.c., o “comoară” ascunsă încă din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Acesta a știut că trebuie să solicite ajutorul pompierilor și a sunat la 112.

Echipa pirotehnică a ISU Harghita a ajuns în zona Vf. Rugat, comuna Sânmartin, unde a identificat nu mai puțin de 209 cartușe de infanterie calibru 7,92 mm și 3 grenade de mână ofensive. Elementele de muniţie au fost ridicate, transportate şi depozitate în siguranţă, urmând să fie distruse ulterior.

‼️ATENȚIE ‼️În cazul în care descoperiți elemente de muniţie rămasă neexplodată, NU le atingeți, NU le loviți sau mișcați din locul în care au fost găsite, NU încercați să le demontați sau să le ridicați, transportați sau depozitați în locuinţe, la locul de muncă, la depozite de fier vechi. Solicitați intervenția specializată, apelând numărul 112!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.