50 de pui de găină au murit într-un incendiu de gospodărie

Marți, 18 Aprilie 2023Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

50 de pui de gaina au murit intr un incendiu de gospodarie | imaginea 1 Garda II Negrești din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui a intervenit, miercuri, 12 aprilie a.c., cu două autospeciale de stingere cu apă, o ambulanță SMURD tip B2 și echipaje specializate, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul și două anexe ale unei locuințe din localitatea Podeni, comuna Vulturești.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul acoperișului, se extinsese la două anexe gospodărești și exista riscul de propagare la întreaga locuință. Până la sosirea pompierilor, proprietarul locuinței a încercat să oprească extinderea incendiului folosind mijloace improvizate.

Bărbatul în vârstă de 72 ani a suferit arsuri de gradul II în zona scalpului și a mâinilor. De asemenea, victima suferise și un atac de panică. Inițial, bărbatul a refuzat evaluarea medicală, dar după aproximativ 30 minute a acceptat să fie evaluat. Victima a primit primul ajutor în ambulanța SMURD și a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

Pompierii militari au acționat pe două sectoare de stingere, primul pentru lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea sector, pentru protecția bunurilor aflate în pericol. Incendiul a fost lichidat, pompierii acționând pentru lichidarea ultimelor focare.

Au ars aproximativ 150 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, două anexe gospodărești și 50 de pui de găină. A fost salvat restul locuinței (cinci camere). Cauza probabilă de izbucnire a incendiului urmează a fi stabilită.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.