Două persoane și-au pierdut viața în incendii

Marți, 11 Aprilie 2023Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Doua persoane si au pierdut viata in incendii | imaginea 1 Incendiile la locuințe curmă vieți! Un bărbat în vârstă de 61 ani și-a pierdut viața în urma unui incendiu care a izbucnit în locuința sa, în noaptea de joi spre vineri, 7 aprilie a.c. Tragedia s-a produs în localitatea Meștera, comuna Stânceni, județul Mureș.

La fața locului au acționat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Nr. 2 Toplița, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, ulterior fiind solicitat în sprijin și un echipaj din cadrul ISU Mureș.

Aceștia au constatat că incendiul se manifesta violent, generalizat, pe o suprafață de aproximativ 200 mp, la întreaga locuință. Deoarece exista informația că în locuință se află un bărbat care nu a putut ieși din încăperea în care se afla, pompierii au început căutările, concomitent cu acțiunea de stingere.

Din nefericire, acesta a fost găsit decedat, într-una din camere, carbonizat. Incendiul a fost generat, cel mai probabil, de un scurtcircuit electric.

Pentru a preveni astfel de tragedii, trebuie să respectăm câteva reguli simple și să luăm măsuri imediat ce observăm că este în neregulă ceva cu instalația electrică din casă:

  • verificați periodic instalațiile electrice astfel încât să puteți înlătura defecțiunile;
  • nu folosiţi instalaţii electrice cu improvizații;
  • la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
  • nu suprasolicitați instalația electrică prin folosirea simultană a mai multor aparate electrice de mare putere;
  • nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate și nu înlocuiți cu liță fuzibilul calibrat de producător;
  • nu lăsați copiii nesupravegheați cu aparate electrice în funcțiune.

Doua persoane si au pierdut viata in incendii | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.