Elemente de muniție neexplodată, distruse în poligon autorizat

Marți, 11 Aprilie 2023Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Elemente de munitie neexplodata  distruse in poligon autorizat | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Căpitan PUICĂ NICOLAE” al judeţului Argeş a desfăşurat joi, 6 aprilie a.c., într-un poligon amenajat din localitatea Suseni, o şedinţă de distrugere a muniţiilor rămase neexplodate, descoperite pe raza județului Argeș.

Pe timpul activității, un echipaj cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD de prim ajutor calificat de la Punctul de Lucru Rociu și Detașamentul de Pompieri Bradu au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere ale incendiilor și posibila intervenție medicală pe timpul misiunii.

Nu au fost probleme, la fața locului fiind prezent și un echipaj de poliție, care a asigurat restricționarea traficului în zonă și siguranța în poligon. De la începutul anului, personalul specializat în misiuni de asanare pirotehnică a inspectoratului a fost solicitat să intervină în cazul a patru misiuni de ridicare a muniției descoperită pe teritoriul județului Argeș.

❗Atenție! Pirotehnicienii argeșeni reamintesc cetăţenilor că aceste elemente sunt foarte periculoase. În ciuda stării avansate de coroziune, munițiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active și, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii.

Persoanele care găsesc elemente de muniție neexplodate au obligația de a apela numărul unic de urgență 112, pentru anunțarea evenimentului. Această informare nu implică cu nimic cetățeanul, însă neinformarea autorităților se sancționează potrivit legislației în vigoare. Totodată, în cazul în care descoperiți muniţie rămasă neexplodată:

⛔ Nu atingeți aceste elemente; ⛔ Nu le loviți sau mişcați din locul în care au fost găsite;

⛔ Nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau să le depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.