Incendii în gospodării din Craiova

Sâmbătă, 22 Aprilie 2023Dolj
Sursa Foto: Facebook ISU Dolj

Incendii in gospodarii din Craiova | imaginea 1 Pompierii doljeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel local.

În cele patru zile (13 - 17 aprilie a.c.), la nivelul județului s-au înregistrat 145 de intervenţii, dintre care patru pentru stingerea incendiilor, 127 de cazuri SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

Au mai fost gestionate 14 alte misiuni dintre care 12 activități de recunoaștere/verificare la unitățile sanitare suport COVID la spitale din municipiul Craiova și 2 intervenții pentru degajarea unor bucăți de tablă desprinse de pe acoperișul a două blocuri, care prezentau pericol de cădere.

Cele patru incendii s-au produs în gospodăria unor persoane din municipiul Craiova, dar și în municipiul Calafat. Două incendii produse în municipiul Craiova pe strada Corneliu Coposu și strada Marinei, au avut drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului un scurtcircuit electric (conductor electric defect). Din fericire, în urma incendiilor nu au fost persoane rănite rezultând doar pagube materiale însemnate.

Un incendiu produs în localitatea Șimnicu de Sus a avut drept cauză probabilă flacără (foc deschis în spații închise), unde proprietarul a văzut la timp incendiul și a ajutat la stingerea acestuia, fără ca acesta să se extindă, iar pagubele materiale nu au fost foarte însemnate.

Incendiul produs în municipiul Calafat a fost la un container metalic de gunoi menaje, iar aici cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind flacără (foc deschis în spații deschise).

Pentru preîntâmpinarea producerii unor incendii generate de exploatarea și folosirea improvizațiilor electrice în locuințele şi gospodăriile cetăţeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al județului Dolj recomandă respectarea următoarelor măsuri de prevenire:

📍nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice prin alimentarea mai multor consumatori electrici (radiatoare, plite, boilere etc.) de la aceeaşi sursă (prelungitor, priză), în acelaşi timp;

📍nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi, deoarece pot constitui în orice moment surse generatoare de incendiu;

📍 nu amplasaţi conductorii electrici aflaţi sub tensiune sub covoare, mochete sau preşuri, deoarece un scurtcircuit poate provoca aprinderea acestora;

📍nu utilizaţi aparate electrice improvizate sau conductori electrici deterioraţi sau neizolaţi corespunzător;

❗️pentru remedierea defecţiunilor constatate la aparatele şi instalaţiile electrice defecte, apelaţi la specialişti sau la persoane autorizate;

❗️Este interzisă utilizarea aparatelor electrice, cablurilor electrice, prizelor, întrerupătoarelor, dispozitivelor de protecţie cu defecţiuni sau improvizaţii.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.