Intervenții consecutive ale pompierilor argeșeni, în interval de trei ore

Marți, 04 Aprilie 2023Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Interventii consecutive ale pompierilor argeseni  in interval de trei ore | imaginea 1 Intervenții ale pompierilor argeșeni la evenimente importante anunțate, unul după celălalt. Doar în trei ore pompierii argeșeni au intervenit în cazul a patru incendii produse pe raza județului.

Primul incendiu a izbucnit în localitatea Tigveni la o anexă gospodărească, al doilea la o casă din localitatea Râca, iar ultimele două în cazul incendiilor la vegetația din localitățile Mărăcineni, Poienarii de Muscel și Mioarele. Din fericire, până acum nu au fost înregistrate victime.

În continuare, pompierii de la Detașamentul Câmpulung lucrează alături de personal din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Mioarele pentru stingerea ultimelor focare ale incendiului de vegetație, care a afectat, după prima evaluare a situației, aproximativ 30.000 mp de teren din localitățile Poienarii de Muscel și Mioarele.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Căpitan PUICĂ NICOLAE” al județului Argeș reamintește cetățenilor că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.