Misiuni și intervenții gestionate de pompierii hunedoreni

Duminică, 09 Aprilie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Misiuni si interventii gestionate de pompierii hunedoreni | imaginea 1 La sfârșit de săptămână, salvatorii hunedoreni au desfășurat 164 misiuni și intervenții, majoritatea constând în gestionarea optimă a situațiilor de urgență și în acordarea primului ajutor medical calificat.

Astfel, echipajele SMURD au răspuns prompt în 123 de cazuri, cele mai multe solicitări fiind operate de către: Detașamentul Deva – 19 intervenții; Detașamentul Hunedoara – 18 intervenții; Detașamentul Petroșani – 13 intervenții.

În această perioadă, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 2 incendii produse în 31 martie și 2 aprilie a.c., în orașele Brad și Petroșani. În urma incendiului din Brad, care s-a produs la o casă particulară, cauza fiind coșul de fum neprotejat termic, a ars materialul lemnos din structura acoperișului pe o suprafață de 30 metri pătrați.

Incendiul produs în Petroșani, la un apartament situat la etajul doi al unui bloc de locuințe, a cauzat distrugerea mobilierului, a ușilor și a unor documente ale proprietarului, precum și degradarea aparaturii electrocasnice și a altor bunuri.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime în niciuna dintre cele două situații de urgență. Pe lângă aceste intervenții, pompierii au mai desfășurat 10 acțiuni în sprijinul Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara și 29 misiuni în sprijinul comunității.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.